Spejløvelsen “The mirror work”

Du skal ikke vide hvor du er på vej hen, det eneste du skal vide er, at du ikke bliver hvor du er når forandringerne kalder på din opmærksomhed; selvkærlighed.

Kig dig selv i spejlet, se dig selv dybt i øjnene, og kig efter dit indre barn. Tal til det lille 5- årige barn inde i dig, der ikke fik nok kærlighed eller medfølelse nok, som ikke helt fik opfyldt sine behov, og som ikke fik opmærksomhed og nærvær nok. Sig f.eks: “Jeg er her for dig [dit navn], jeg forlader dig ikke, jeg passer på dig, jeg elsker dig så højt”. Hvis du har modstand på det, så sig f.eks. i stedet “jeg er villig til at lære at elske dig.”

Husk; selvkærlighed er som alt anden motion, øvelser du skal træne, og flere af dem. Få nye gode og sunde vaner, healingen er hård, men husk healingen og selvkærligheden indledes her og udvikler sig over tid – ligesom dine muskler eller dine løbeture ude på landevejene.

Selvkærlig kommunikationsøvelse

Øv dig i at sige til og fra, både JA og NEJ, at sætte grænser, at lytte til dig selv og sætte dig selv først. Så når du f.eks. skal til at gøre noget, som du egentlig ikke har lyst til, så stop lige op og spørg dig selv f.eks: “Er dette her selvkærligt?” Eller f.eks. “Hvis jeg er en der elsker mig selv lige nu, hvad ville jeg så gøre?”

Hvad føler jeg?
Hvad har jeg brug for?

Når man har lavt selvværd, er man oftest usikker og har til tider svært ved at træffe beslutninger. Mærk efter inde i dig selv og spørg f.eks. – “Hvad føler jeg lige nu?” og “Hvad har jeg brug for?” F.eks. “Jeg kan mærke, at jeg faktisk er ret nervøs lige nu, jeg har brug for et kram.”

Selvværds Dagbog

Brug 5-10 min hver dag i 3 uger, og skriv ned hvorfor DU er noget helt særligt, hvorfor du er interessant og spændende, eller hvilke gode ting som er sket for dig. Det kan være alt fra at du smilede til en på gaden, fik en sød sms, eller tilmeldte dig et nyt kursus. Derved træner du din hjerne i at have mere fokus på dig, netop som vi har brug for.

Hvad gør mig glad?

Gå på opdagelse i – “Hvad gør MIG glad” og lav en liste. Sæt tid af til at gøre de ting, som gør dig glad, kun for din egen skyld. På den måde viser du også overfor dig selv, at du er vigtig og værdifuld. Hvis du har svært ved det lige nu, så tænk tilbage på dengang, du var glad, “Hvad lavede du?” Hvad gjorde dig glad engang? Det som gør mig glad, det er at kunne stå op og morgen, og gøre lige præcis hvad jeg har lyst til. Det kan være alt fra at gå en tur i skoven, rydde op i mit tøj skab, spise en dejlig brunch med en veninde, hoppe i havet, styrketræning, danse, dyrke yoga, se en god film, læse en selvudviklende bog – det at være til stede i nuet. Giv dig selv lov til alt, hvad du vil, og som giver dig livsglæde.

Hvem vil du gerne være?

Det er vigtigt vide hvem du er og hvad du står for. Hvem vil du gerne være? Hvad vil du gerne udstråle? Øv dig i at være hende du gerne vil være. F.eks. ”Jeg er en modig, smuk og selvsikker kvinde/mand. Det er hende/ham jeg er”. Sig det til dig selv flere gange om dagen og ment det. Derved træner du din hjerne i at se dig selv i et nyt lys. Så kan du efter noget tid, skifte ordene ud med noget andet. Det fede er, at vi helt selv vælger, hvem vi gerne vi være. Fortsæt evt. med.. ”Jeg vil være hende/ham som…”

Meditation, yoga og vejrtrækningsøvelser

Fordi det giver dig grounding, indre balance, ro og mulighed for at mærke dig selv. Det er en af de bedste måder at lære, at connecte med dig selv og din krop. Jeg ser det som en indre rengøring, hvor du genfinder din energi, balance og styrke.

Jeg ved fra min egen rejse, at du læser kapitler i din dagbog mentalt der dræner dig. Det tid nu til forandring - er du klar?

Book en gratis afklaringssamtale i dag!

Tanja Trein | Sexolog og Terapeut

Uddannet og certificeret sexolog master v. Joan Ørting.
Jeg har i mere end 10 år arbejdet med menneskers udvikling og trivsel, både med personale og lederudvikling, samt som salgskonsulent og også som personlig træner. Min mission er at lære dig hvordan, hvordan du skaber et liv med flere spontane grin, langt større glæde og en endnu større nydelse.